cabaret

Lebbis - De Ervaring

Het vervolg op de succesvoorstelling 'De Bovengrens'


di 19 mei 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 21:45 uur (geen pauze)

Niet reserveerbaar


In verband met de door het RIVM aangekondigde extra maatregelen gaat de voorstelling van 19 mei niet door. In overleg wordt gekeken wanneer de voorstelling kan worden ingehaald. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Meer informatie over hoe de Stadsschouwburg Velsen omgaat met het coronavirus vindt u hier.


Deze voorstelling is van zaterdag 7 december 2019 verplaatst naar dinsdag 19 mei 2020.

Lebbis was vorig seizoen weer helemaal terug. Met de energie, opwinding, humor en zelfspot die wij van hem gewend waren. En hij verraste ons meteen ook met een ijzersterk intelligent programma: ‘De Bovengrens’ sloeg in als een prettige bom. Want Lebbis stelt weliswaar van alles aan de kaak, maar hij geeft ook een duwtje in de rug. Waardoor wij gelouterd en goedgemutst de zaal weer uit gaan. Iemand schreef: “Na Lebbis kun je er weer even tegenaan.” Gelukkig heeft Lebbis een vervolg op zijn successhow gemaakt, en óók al goede reacties geoogst. Niet erg als u deel 1 gemist heeft. Lebbis praat u wel bij in 'De Ervaring', ofwel 'Bovengrens II'.

''Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt. Hij heeft inmiddels ook zo veel zelfvertrouwen en durf dat hij niet per se toewerkt naar een clou of een grap. Ook een 'gewoon' mooi verhaal over de dementie van zijn vader of een bijzonder inzicht in zijn denken en doen, is het waard verteld te worden. Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten.'' ★★★★ NRC
Lees hier de volledige recensie.

''Lebbis pleit voor improvisatie. Lebbis is het waard om beluisterd te worden.'' ★★★1/2 De Telegraaf
Lees hier de volledige recensie.

"De ervaring is slim, coherent, ­geestig en uiteindelijk zelfs ontroerend. Lebbis toont zich zo een meester van de omdraaiing. Iets kan best onplezierig zijn en toch waardevol blijken." Het Parool
Lees hier de volledige recensie.


Foto: Robert Muda van Hamel
Scènefoto's: Martin Oudshoorn

In zijn nieuwe voorstelling ‘De Ervaring’ wil Lebbis zijn publiek tot verandering aanzetten. Maar hoewel hij nog steeds een snelle prater is, zijn inmiddels ook ‘gewone’ mooie verhalen het waard om verteld te worden.
- Lees het volledige artikel op NRC.nl


Ook interessant voor u: