cabaret

Lebbis - De Ervaring

Het vervolg op de succesvoorstelling 'De Bovengrens'


do 14 januari 2021
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 21:45 uur (geen pauze)

Niet reserveerbaar


Deze voorstelling is in eerste instantie van zaterdag 7 december 2019 verplaatst naar dinsdag 19 mei 2020 in verband met prive omstandigheden. Vervolgens is de voorstelling in verband met de coronacrisis verplaatst naar donderdag 14 januari 2021. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht zijn geïnformeerd. Het is voorlopig nog niet mogelijk om nieuwe kaarten te bestellen voor deze voorstelling.

Lebbis was vorig seizoen weer helemaal terug. Met de energie, opwinding, humor en zelfspot die wij van hem gewend waren. En hij verraste ons meteen ook met een ijzersterk intelligent programma: ‘De Bovengrens’ sloeg in als een prettige bom. Want Lebbis stelt weliswaar van alles aan de kaak, maar hij geeft ook een duwtje in de rug. Waardoor wij gelouterd en goedgemutst de zaal weer uit gaan. Iemand schreef: “Na Lebbis kun je er weer even tegenaan.” Gelukkig heeft Lebbis een vervolg op zijn successhow gemaakt, en óók al goede reacties geoogst. Niet erg als u deel 1 gemist heeft. Lebbis praat u wel bij in 'De Ervaring', ofwel 'Bovengrens II'.

''Het zijn vermakelijke en onderhoudende verhalen waarmee hij zijn publiek in de greep houdt. Hij heeft inmiddels ook zo veel zelfvertrouwen en durf dat hij niet per se toewerkt naar een clou of een grap. Ook een 'gewoon' mooi verhaal over de dementie van zijn vader of een bijzonder inzicht in zijn denken en doen, is het waard verteld te worden. Als geen ander kan Lebbis hypocrisie en leugenachtigheid op de korrel nemen en onverbloemde irritaties in een overtuigende en slimme formulering gieten.'' ★★★★ NRC
Lees hier de volledige recensie.

''Lebbis pleit voor improvisatie. Lebbis is het waard om beluisterd te worden.'' ★★★1/2 De Telegraaf
Lees hier de volledige recensie.

"De ervaring is slim, coherent, ­geestig en uiteindelijk zelfs ontroerend. Lebbis toont zich zo een meester van de omdraaiing. Iets kan best onplezierig zijn en toch waardevol blijken." Het Parool
Lees hier de volledige recensie.


Foto: Robert Muda van Hamel
Scènefoto's: Martin Oudshoorn

In zijn nieuwe voorstelling ‘De Ervaring’ wil Lebbis zijn publiek tot verandering aanzetten. Maar hoewel hij nog steeds een snelle prater is, zijn inmiddels ook ‘gewone’ mooie verhalen het waard om verteld te worden.
- Lees het volledige artikel op NRC.nl


Ook interessant voor u: