toneel

LATEN WE EERLIJK ZIJN

Owen Schumacher, Beau Schneider & Hanneke Drenth


do 25 april 2019
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 21:45 uur (geen pauze)

Bestellen


Owen Schumacher werd bekend als 'typetjeskanon' in 'Koefnoen'. Beau Schneider speelde een weergaloze titelrol in de toneelhit 'Hendrik Groen'. Hanneke Drenth: de doorgewinterde Vélsense comédienne baarde nieuw opzien als Jasperina de Jong in de musical 'De Grote Drie'. Zij bundelen hun talent in een gloednieuwe komedie (van Roos Slikker en Richard Kemper) over relatiestress en burengedoe. Drie 'buurstellen' bewonen een flatgebouw dat in groot onderhoud gaat. Al snel blijken ook de relaties onderhoud te behoeven. Resultaat: humoristisch relationeel ongemak, komische oneliners, grappige confrontaties en onverwachte wendingen.

Cast
Owen Schumacher (1967) - acteur, schrijver en programmamaker. Met Comedytrain speelde hij jarenlang in café's, comedyclubs en theaters. Hij was onder andere te zien in de theaterprodukties Stessen en Spamalot. Voor zijn vertolking van Bart Chabot in de musical Chez Brood werd hij genomineerd voor een Musical Award. Owen was speler en tekstschriver voor vele radio- en televisieprogramma's, zoals Dit Was Het Nieuws, Spijkers met Koppen en Kopspijkers. Ruim dertien jaar lang was hij samen met Paul Groot verantwoordelijk voor hun eigen satirische televisieprogramma Koefnoen, waarmee ze werden bekroond met een Zilveren Nipkowschijf. Owen had daarnaast gastrollen in vele televisieprogramma's en maakte een eigen 6-delige documentaireserie Nep!

Beau Schneider (1988) - was in 2008/2009 op televisie te zien als Thorsten Veldkamp in de jeugdserie Spangas. Na zijn afstuderen aan de Toneelschool in 2012 speelde Beau vier jaar lang de rol van Tim Loderus in GTST. In 2016 vertolkte hij de rol van de Jager in de televisiefilm Roodkapje: Een modern sprookje. Beau speelde in 2013 samen met zijn vader Eric Schneider in het toneelstuk A Life in the Theatre. Daarnaast speelde hij in Breaking the News (Orkater) en Eyes Wide Shut (Toneelgroep Maastricht). Op het witte doek was Beau te zien in De Helleveeg, Boy-7 en Oorlogsgeheimen. De film Meesterspion, waarin Beau de hoofdrol vertolkte, won de prijs voor beste kinderfilm op het Giffoni Filmfestival 2016 in Napels. In 2017/2018 speelde Beau de titelrol in de theaterversie van Hendrik Groen – Pogingen iets van het leven te maken.

Hanneke Drenth (1980) - is zangeres, actrice en cabaretière. Samen met Anne van Rijn richtte ze het cabaret-duo Dames Voor Na Vieren op. Ze wonnen de jury- en publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunstfestival, en werden twee keer genomineerd voor de Neerlands-Hoopprijs. Medio 2015 besloten Anne en Hanneke ieder een eigen weg te gaan. Meteen daarop volgde een rol in de musical Pumps en Penalties. Sinds 2007 is ze de vaste zangeres van het Spijkerlied in het radioprogramma Spijkers met Koppen. Ook was Hanneke te zien in diverse sketches in het tv-programma Kassa. De laatste jaren had ze rollen in de populaire tv-series Bagels & Bubbels, Smeris en Klem. In 2017 en 2018 schitterde Hanneke als Jasperina de Jong in Adèle, Conny, Jasperina: De Grote Drie. 


Tekst: Erris van Ginkel en Roos Schlikker
Tekstbijdrage en muziek: Richard Kemper
Regie: Bruun Kuijt
Lichtontwerp: Uri Rapaport
Decorontwerp: Marjolein Ettema
Kostuumontwerp: Suzanne Eldering

'Laten we eerlijk zijn' ging op maandag 4 februari in première in het Zaantheater in Zaandam. De gloednieuwe komedie kreeg positieve reacties. Bekijk hier het premièreverslag met publieksreacties.

De Theaterkrant - EEN LIJK IN DE KAST ALS BIJBELSE PLAAG
'Enerverende relatiekomedie vol rake schetsen, gekke invallen, krankzinnige typeringen en meer verwikkelingen'
'Als genretafereel buitengemeen geslaagd'
'Hilarische scenes'
'Owen Schumacher is onweerstaanbaar grappig'
Lees hier de volledige recensie.


Ook interessant voor u: