lokale makers musical

OLIVER - DE MUSICAL

dé familiemusical vanaf 6 jaar


za 17 juni 2023
Stadsschouwburg Velsen

19:30 - 22:00 uur (met pauze)

Bestellen

zo 18 juni 2023
Stadsschouwburg Velsen

16:00 - 18:30 uur (met pauze)

Bestellen


Musicalclub Bij Koel speelt OLIVER!
 
De Musical is gebaseerd op de bekende roman van Charles Dickens. Het boek dat in 1838 werd gepubliceerd was vooral bedoeld als protest tegen de Victoriaanse wantoestanden rondom kinderarbeid. Straatkinderen werden opgeleid tot criminelen of werden ondergebracht in werkhuizen om daar onder erbarmelijke omstandigheden keihard te werken. Door de ogen van Oliver Twist krijgen we een blik op dit harde leven in Londen van de 19de eeuw. Nadat hij door het werkhuis wordt verkocht aan een begrafenisondernemer, komt Oliver terecht in een dievenbende gerund door de excentrieke Fagin…
 
Oliver! is een aangrijpend verhaal over goed en slecht, arm en rijk, ellende en vriendschap. De cast van Musicalclub bij Koel bestaat uit maar liefst 27 kinderen en 35 volwassenen. Begeleid door een live orkest zullen zij deze spectaculaire voorstelling spelen die vol zit met klassiekers als  ‘As long as he needs me’, Consider Yourself’ en ‘Pick a Pocket or Two’.
 
OLIVER! is de tweede productie van Musicalclub Bij Koel. Net als bij het succesvolle debuut ‘Kruimeltje’ bestaat de spelersgroep uit ervaren en minder ervaren talentvolle mensen. Zij worden door een professioneel artistiek team begeleid:
 
Regie: Eline Schmidt
Choreografie: Guillermo Hilversum
Casting en spelcoach: Brigitte Odett
Staging: Frédérique Sluyterman van Loo
Technische regie en decorontwerp: Lesley Pols
Muzikale leiding: Koel
Orkestleider: Bas Jongsma
 
 
SCRIPT, MUZIEK & LIEDTEKSTEN VAN LIONEL BART
NEDERLANDSE VERTALING: DANIËL COHEN


Ook interessant voor u: