KILLERS OF THE FLOWER MOON

Nog één keer te zien!

mogelijk schadelijk tot zestien jaar geweld grof taalgebruik

za 2 december 2023
Filmtheater Velsen

19:15 - 23:00 uur (met pauze)

Bestellen


Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden.

Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart en de inheemse Mollie Kyle.

In zijn nieuwe film werkt meesterregisseur Martin Scorsese opnieuw samen met zijn lievelingsacteurs Leonardo DiCaprio en Robert De Niro die samen zijn te zien met nieuwkomer Lily Gladstone als Mollie. Een absolute aanrader voor op het grote doek.

★★★★★ 'Leonardo DiCaprio verbluft in waargebeurd misdaadepos' AD.

★★★★★ 'Vijf sterren zijn te weinig voor dit meesterwerk van Martin Scorsese waarin hebzucht hoogtij viert' Nederlands Dagblad.

★★​​​​​​​★​​​​​​​★ 'Een van Scorsese's meest stijlvolle films' Trouw.

 

In verband met de lengte van deze film (206 minuten), hanteren we een afwijkend tarief. Iedere voorstelling van deze film is voorzien van een pauze van 15 minuten.