muziek

KEES PRINS, PAUL DE MUNNIK EN JP DEN TEX

De Vertalingen - van iconische Amerikaanse popsongs


do 10 maart 2022
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur

Bestellen


Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex - ooit eerder samen ‘on the road’ met hun theatershow Op Weg Naar Huis (2007) - vertaalden twintig iconische Amerikaanse popsongs uit de jaren ‘60 en ‘70. Liedjes van Bob Dylan, Joni Mitchell, Lou Reed, Tom Waits, Robbie Robertson en Neil Young. In hun muziekshow 'De Vertalingen' onthullen Kees, Paul en JP het verborgen verhaal achter elk lied. Bovendien vertellen zij over hun fanatieke zoektocht naar de juiste woorden voor hun vertalingen. Daarmee brengen zij niet alleen een ode aan ‘ons Nederlands’ maar blazen zij de befaamde iconische popsongs ook een verrassend extra nieuw leven in. Elke avond nemen de drie mannen een (steeds wisselende) vrouwelijke gastmuzikant mee, dit zijn Vera van der Poel of Stephanie Struijk. Vaste begeleiders zijn violist Allie Summers en gitarist Yvonne Ebbers.

Deze avond speelt Stephanie Struijk. 

Stephanie Struijk werd aanvankelijk bekend onder de naam ‘Stevie Ann’. Ze bracht op 18-jarige leeftijd een succesvol Engelstalig debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste song in het Nederlands, tijdens een roadtrip door Amerika, waar ze zelf een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkte ze dat haar gedachten zich toch het beste lieten vertellen in haar eigen taal.

Uit die reiservaring kwamen mooie liedjes voort - over het maken van een nieuw begin, over verlangen naar thuis en de magie van geluksmomenten. De switch naar het Nederlands beviel Stephanie goed, er volgden meer liedjes in haar moerstaal. Over haar geboortegrond Limburg en hoe het was geweest als ze daar was gebleven... De zin ‘Zoek ik nou een plek met een tuintje en een hek, of een gevoel waar ik mezelf naartoe kan brengen’ uit Bijna thuis is kenmerkend voor haar leven als troubadour. Op haar nieuwste album Fijn zo gaat Stephanie door waar ze gebleven was. Soms vooruitkijkend, dan weer dromerig terugkijkend naar vroeger, met liedjes die troost geven en de tijd soms even doen stilstaan. Tot eind februari 2022 is ze eerst nog op tournee met de Belgische zangeres Eva de Roovere: titel van de voorstelling Overal Kom Ik Thuis.

www.stephaniestruijk.nl 


Foto: Sander de Goede


Ook interessant voor u: