cabaret

KATINKA POLDERMAN & THEO NIJLAND

Theaterdubbel


do 16 januari 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur

Bestellen


In onze serie THEATERDUBBEL vanavond twee grote smaakmakers in het gezongen cabaret: de kleinkunst. Katinka Polderman & Theo Nijland. Katinka zingt al jaren de kleine theaterzalen vol. Met originele, steengoede liedjes, soms vol kinderlijk eenvoudige observaties, die even waar als grappig zijn. Theo Nijland’s liedjesprogramma’s (zo ook zijn nieuwste En de rest is onzin) worden door de liefhebbers geroemd en bedolven onder de waardering. Theo won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied. Al zijn liedjes zijn juweeltjes, soms heerlijk romantisch, dan weer met een zwierige veeg uit de pan en de meesten zijn goed voor een brede grijns.

Theo Nijland heeft met 'En de rest is onzin' de Poelifinario 2019 in de categorie Kleinkunst gewonnen, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma.
De jury over Theo: 'De Maestro van het Nederlandse kleinkunstlied laat zijn vakmanschap nog maar eens gelden. Theo Nijland neemt ons mee naar een nabije toekomst waarin alles wat slecht is werd verboden en het leven rimpelloos efficiënt is gemaakt. De stapel steengoede liedjes loopt over van poëtisch verwoord cynisme en wordt opgediend met een stem die net zo warm is als Nijlands glimlach. Soms gaat hij even staan. Vertelt hij een al even vlammend verhaal. Over dat hij zich niet laat regisseren. Door niemand niet. Terecht. In eigenwijze imperfectie schuilt de ware schoonheid.'

Foto Katinka Polderman: Krijn van Noortwijk en Jaap Reedijk
Foto Theo Nijland: Ben van Duin


Ook interessant voor u: