muziek

JOSHUA AARON & FRIENDS - REIZIGERSVERHALEN (GEANNULEERD)


zo 6 december 2020
Stadsschouwburg Velsen

16:00 uur

Geannuleerd


Deze voorstelling was aanvakelijk verplaatst van 17 mei 2020 naar 6 december 2020. Maar ook dat gaat helaas niet lukken. In verband met de strengere coronamaatregelen is deze voorstelling geannuleerd. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht zijn per mail geïnformeerd.

Singer-songwriter Joshua Aaron stal ons hart tijdens een huiskamerconcert in de Haarlemse binnenstad. Joshua timmert sindsdien stevig aan de weg. Zijn eerste paradepaardje heet Reizigersverhalen en is een slimme mix van muziek en verteltheater, waarin Joshua zijn grote passie voor reizen uitleeft. Joshua bezingt zijn eigen reizen en liet zich voor zijn songs inspireren door reizigersverhalen van anderen, zoals Floortje Dessing. Joshua speelt in Velsen het slotconcert van zijn tour. Hij neemt ons samen met zijn band en vertelster Melanie Leeflang mee op reis. Bij Joshua is het alsof je door de woestijn loopt of een storm op zee ondergaat. Zo’n concert wordt het: van intieme luisterliedjes tot instrumentale climaxen. Dynamisch en meeslepend.


“Ik koester het verlangen om gewoon te gaan. Om te vluchten. Weg van thuis. Ver van huis. Een vlucht voor onze overprikkelde maatschappij, waar men zich maar niet kan vervelen. Haast is hier het woord. Het meest gebruikt excuus. Ogen gaan alleen recht vooruit. Naar hetgeen wat men wil bereiken. Ik vertrek en beleef een tijdloos bestaan. Híer, nu en nergens anders, de realiteit volledig uit het oog verloren. Ik geniet, ook al heb ik soms heimwee... ” 

“Ieder mens is een reiziger en hun paden kruisen hier” 

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Waargebeurde reisverhalen worden op een beeldende wijze verteld, waardoor je er als luisteraar bijna zelf bij bent. Muziek en verhaal helemaal in elkaar verweven, tijdens deze schaamteloos oprechte muziektheatervoorstelling met band en orkest, waarbij de spanning om te snijden is en waar levenslust voorzichtig de gebreken van onze huidige maatschappij aankaart.

Klik hier voor 'Hey you'
Klik hier voor 'Rhetorical Question'
Klik hier voor 'Leef nu'


Ook interessant voor u: