cabaret

JAN BEUVING - ROTATIE (REPRISE)


wo 29 januari 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 21:45 uur (geen pauze)

Bestellen


Jan Beuving is met 'Rotatie' genomineerd voor een Poelifinario 2019 in de categorie Engagement, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma.
De jury over Jan: ‘Als een wiskundige beweert dat intuïtie het wint van kennis, weet je dat hij een flinke draai heeft gemaakt. Jan Beuving laat andermaal zien dat hij tot de beste liedjesschrijvers van Nederland behoort, maar ook als geëngageerd cabaretier zet hij een grote stap. Hij maakt ons getuige van de rotatie in zijn wereldbeeld: absolute waarheid maakt langzaam plaats voor menselijke maat. Beuving koppelt wiskunde naadloos aan een zeer intiem verhaal en laat de voorstelling zo verbluffend mooi kantelen. Hij geeft zijn publiek het gevoel dat het kijkt naar een Escher-schilderij.’

Jan Beuving staat fier in de traditie van Drs. P. en werd voor zijn eerste solo bekroond met de ‘Neerlands Hoop 2017’, de prijs voor de meest veelbelovende cabaretier. Afgelopen najaar lanceerde Jan zijn nieuwe solo: Rotatie. Ook daarvoor gingen de handen op elkaar. Jan wordt geprezen als een taalgrootmeester, die in zijn prachtige liedjes vernuftige en fantasievolle taalpuzzels legt. Jan is een wiskundige en waar Tim Fransen zijn cabaret mengt met filosofie en Diederik van Vleuten met geschiedenis, doet Jan dat met een originele wiskundige draai en veel listige en scherpe woordgrappen.

“Een erg knap opgebouwd programma.” (****De Volkskrant)
“Klassieke cabaretier die een wiskundige perfectie bereikt.'' (*****NRC)

Foto: Maartje ter Horst & André Beuving
Scènesfoto's: Jaap Reedijk


Ook interessant voor u: