cabaret

JAN BEUVING - RESTANTE


do 9 februari 2023
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur (geen pauze)

Bestellen


‘Niets blijft’, zeiden de oude Grieken, maar oude Grieken moet je niet geloven (Tenzij ze Pythagoras of Euclides heten). Er blijft juist van alles. De rest bij een staartdeling blijft. Haren in het doucheputje. De verhalen uit je jeugd. En de wiskunde natuurlijk: die is het eeuwigst van allemaal. Ook Jan Beuving blijft liedjes schrijven en Tom Dicke blijft aan de vleugel zitten.

Jan Beuving won twee Annie M.G. Schmidtprijzen, een Willem Wilminkprijs, een Neerlands Hoop en zijn laatste soloprogramma, Rotatie werd genomineerd voor een Poelifinario.

De pers was superlatief: ‘Knappe grappen en puntgave liedjes’ (de Volkskrant), ‘Origineel, grappig en ontroerend’ (NRC) en de Theaterkrant schreef: ‘een programma dat de perfectie benadert’.
‘Een van de meest oorspronkelijke en spannende stemmen binnen het hedendaags cabaret. Een avond die hoofd en hart beroert.' - Trouw *****
“Een vakman die weet hoe hij moet prikkelen” (Theaterkrant/Keuze van de criticus)
“De subtiele balans tussen ontroerende en grappige momenten, tussen gesproken en gezongen woord, is puur vakwerk” (*****Trouw)
“Je moet goed bij de les blijven” (****De Telegraaf)
“Strak opgebouwd” (****NRC)

Foto: Maartje ter Horst

Scenéfoto's: Anne Reitsma


Ook interessant voor u: