misdaad

GOODFELLAS

mogelijk schadelijk tot zestien jaar geweld grof taalgebruik

vr 1 januari 2021
Stadsschouwburg Velsen

14:00 - 16:31 uur (geen pauze)

Bestellen


Het is in veel filmtheaters en bioscopen inmiddels een traditie op Nieuwjaarsdag, 'uitbrakken' en in alle rust van 1 januari je overgeven aan een epische filmklassieker. Aan het prille begin van 2021 presenteren we daarom het alom geliefde Goodfellas!

Jimmy, Tommy en Henry hebben veel met elkaar gemeen. Ze dragen dure maatpakken, verdienen bakken met geld en hebben een zwak voor mooie vrouwen. Ze zijn de zogenaamde ‘goodfellas’ − de happy few die deel uitmaken van een van de beroemdste families van New York: de maffia. Maar laat je niet misleiden door hun goede manieren. Er hoeft maar iets te gebeuren of de hel breekt los...

Het gangsterepos Goodfellas, een tijdloos en toonaangevend meesterwerk, werd geregisseerd door Martin Scorsese, samen met schrijver Nicholas Pileggi ook verantwoordelijk voor het scenario. Hoofdrollen worden vertolkt door Robert de Niro, Joe Pesci (Oscar voor beste mannelijke bijrol) en Ray Liotta. Oorspronkelijk in Nederland uitgekomen op 2 november 1990. Voor dit dertigjarig jubileum keert deze klassieker terug op het witte doek in de 4K-restauratie.


Ook interessant voor u: