toneel

GEVANGENIS MONOLOGEN 3


wo 12 oktober 2022
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur (geen pauze)

Geannuleerd


Update 15 juni 2022: deze voorstelling is vanuit de producent geannuleerd. Bezoekers die al kaarten hadden gekocht, zijn hierover per e-mail geïnformeerd.

Na twee uitverkochte edities zijn de Gevangenis Monologen terug met een derde deel. Net als in de eerdere edities staat ook hier weer het verhaal van een ex-gedetineerde centraal.  Een voorstelling anders dan anders. Op een emotionerende, spannende manier zien we hoe uitsluiting (bijv. door mishandeling of racisme) kan leiden tot een leven in de criminaliteit.

We zien hoe het proces van misdaad, veroordeling, gevangenschap en de terugkeer werkt. En hoe de kwetsbaarheid van een mensenleven balanceert op de grens van goed en kwaad. Proef het waargebeurde verhaal van de Somalische Mohammed T. die acht jaar van zijn leven in de cel doorbracht. Mohammed maakte in zijn leven ‘verkeerde keuzes’, maar raapte zichzelf op en weerstond de wereld vol wantrouwen binnen de bajes. 

Spel: José Montoya, Eline ten Camp, Daan van Rijssel

Vóór de eerste uitverkochte serie in Amsterdam en de landelijke tournee werd de voorstelling eerst 30 keer gespeeld binnen gevangenissen. 

'De onderlinge band, de stress, het respect naar elkaar, het in de knoop zitten en de dingen die buiten spelen. Ik hing aan hun lippen.'- Parool

Foto: Jeff Mak-Nack


Ook interessant voor u: