toneel

GENOEG NU OVER JOU! - INGEBORG ELZEVIER E.A.


za 16 februari 2019
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 21:35 uur (geen pauze)

Bestellen


Met Peter Tuinman en Annick Boer in jubileumstuk

Ingeborg Elzevier is 82 jaar en speelt nog steeds de sterren van de hemel. Dit seizoen is zij een van onze eregasten. Ingeborg viert haar 60-jarig toneeljubileum. Wij vieren dat met haar! En met de op haar lijf geschreven bitterzoete komedie 'Genoeg nu over jou!'. Een amusant familiedrama waarin moeder en dochter met elkaar wedijveren wie het meest lijdt onder de dood van de schoonzoon. De nare aanleiding zet op originele en komische wijze de familieverhoudingen in een ander daglicht. Verder met Annick Boer en Peter Tuinman.

Kijk hier reacties van het publiek!

Fotograaf scénefoto's: Ben van Duin

Ingeborg Elzevier ontving bij haar afstuderen aan de Amsterdamse Toneelschool de Top Naeff Prijs (aanmoedigingsprijs voor veelbelovende studenten). Zij speelde onder andere bij De Haagse Comedie, Toneelgroep Centrum, het Rotterdams Toneel en Toneelgroep Amsterdam. In 1997 ontving zij de Gouden Gids Publieksprijs voor haar monoloog Amanda en in 2012 werd haar oeuvre bekroond met de Blijvend Applaus Prijs.
Op televisie was zij te zien in series als Kinderen geen bezwaar en In voor- en tegenspoed. Zij speelde in vele films, waaronder Madelief, krassen in het tafelblad, De Jurk en Grimm.
Sinds 1991 is Ingeborg Elzevier te zien in producties van Hummelinck Stuurman. De eerste voorstelling was Brutale Winterbekentenissen, van Paul Haenen met Ton Lutz. Ook speelde zij in De Potvis, La Paloma, Vrouwen van Later en Gouwe Ouwe.

Annick Boer speelde onder andere bij het Noord Nederlands Toneel, Het Volksoperahuis, ZEP en De Utrechtse Spelen. Ze was te zien in musicals waaronder Doe Maar, Into the Woods, Ja Zuster, Nee zuster en Dolfje Weerwolfje.
Annick Boer werd bekroond met de De Pisuisse prijs, won twee keer een John Kraaijkamp Musicalaward voor haar rollen in de musicals Doe maar en The Bridges of Madison County en ontving een Beeld en Geluid Award voor de komedie De Bifis.
Op televisie was zij veelvuldig te zien in Kopspijkers, Grijpstra en de Gier, De Hoofdprijs en Het Klokhuis. Al jaren is zij een vast gezicht in Kanniewaarzijn.
Bij Hummelinck Stuurman was Annick Boer eerder te zien in Vincent en Theo, De Donkere Kamer van Damokles, Bomans en Aquarium.

Peter Tuinman speelde onder andere bij theatergezelschappen als het Ro-theater en het Nationale Toneel. Hij werd genomineerd voor de Louis d’Or voor zijn rol in De Revisor. Hij was te zien in films als Spetters, Het meisje met het rode haar, De Dream, waarvoor hij een Gouden Kalf ontving, De Vuurtoren (nominatie Gouden Kalf) en De scheepsjongens van Bontekoe.
In vele televisieseries vertolkte hij (hoofd)rollen, zoals Buro Kruislaan, Unit 13 en De Weg. Peter Tuinman speelde de rol van Van ’t Sant in Soldaat van Oranje. Bij Hummelinck Stuurman was hij te zien in Blind Date en De dood en het meisje.

Magne van den Berg (tekst) studeerde in 1994 af aan de Mime Opleiding AHK in Amsterdam. Vervolgens schreef en speelde ze haar eigen voorstellingen. Vanaf 2006 is ze zich volledig gaan richten op het schrijven. In 2008 won ze de laatste H.G. Van der Viesprijs voor De lange nasleep van een korte mededeling, de tekst werd vertaald naar het Duits en het Engels en in zowel Duitsland als Schotland opgevoerd. De toneeltekst Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) werd in 2014 geselecteerd voor het Neue Stücke Festival Wiesbaden en genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014. In 2016 won ze de Taalunie Toneelschrijfprijs met Ik speel geen Medea. Naast het schrijven van toneel maakt ze voorstellingen in samenwerking met theatermaker Nicole Beutler.

Hanneke Braam (regie) studeerde in 2001 af aan de hogeschool voor de kunsten  ARTEZ. Na haar opleiding werkte ze als regieassistent en productieleider voor verschillende regisseurs en producenten.  In 2004 richtte ze Braamtheater op. Braamtheater speelt elk seizoen eenakters van grote schrijvers op unieke locaties in en buiten het theater. Van 2013 tot 2016 werkte ze als resident director bij Love Story en Hij gelooft in mij van Stage Entertainment.
Afgelopen jaren regisseerde Hanneke Braam bij Hummelinck Stuurman zowel cabaret- als toneelvoorstellingen, waaronder U bent mijn moeder met Jan Rot en Edda Barends en de toneelbewerking van Twee Vrouwen van Harry Mulisch. Afgelopen seizoen maakte ze de Hummelinck Stuurman productie Roem, een toneelstuk van Ger Thijs met Victor Reinier en Renée Soutendijk. Zij is de vaste regisseur van cabaretier Anne Neuteboom. Dit seizoen regisseert Hanneke Braam ook de boekbewerking van Turks Fruit.

Ellen Klever (decor en kostuums) studeerde aan de Kunstakademie in Arnhem. Ze werkte als decor- en kostuumontwerper voor onder andere Leonard Frank, Wannie de Wijn, José Hussaarts en Toneelgroep Maastricht. Ellen Klever is al jaren de vaste vormgever van de producties van regisseur Jeroen van den Berg/Stichting Jan Vos. Daarnaast  begeleidt Ellen Klever projecten op de afdeling Docent drama van Hogeschool Artez. Eerder maakte Ellen Klever het decor voor de Hummelinck Stuurman producties Vrouwen van Later, Twee Vrouwen, Gouwe Ouwe, Roem en Mooi weer vandaag.

Stefan Dijkman (lichtontwerp) is al dertig jaar werkzaam in het theater. Sinds 1987 is hij als vaste lichtontwerper verbonden aan Orkater en De Mexicaanse Hond. Daarnaast heeft hij lichtontwerpen gemaakt voor onder meer TheaterCompagnie/ De Trust, Het Toneel Speelt, Het Nationale Toneel, Toneelgroep Amsterdam en Het Nationale Ballet. Eerder maakte Stefan Dijkman voor Hummelinck Stuurman de lichtontwerpen van De Meeuw, Het Diner, Zout op mijn Huid, Hartstocht, Wijn en Aquarium.

'Mooie, geslaagde relatiekomedie' - De Telegraaf

'Originele, scherpe en fijnzinnige tintelende komedie' - Scenes.nu

'Met overgave gespeeld' - NRC

'Komisch, krachtig en kwetsbaar tegelijk' - Trouw

'Boeiend van begin tot eind' - Theaterparadijs

'Ontroerende zweem van treurigheid' - Parool

'Ingeborg Elzevier ... een theaterkanon!' - Leidsch Dagblad


Ook interessant voor u: