toneel

De Warme Winkel - Freaky Friday Face Off

Ingenieus, glashelder vlechtwerk van verhalen waarin feiten en fictie in elkaar overlopen


wo 1 november 2023
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 22:00 uur

Verkoop start vr 9 juni 12:00


In de categorie extreem en tóch toegankelijk speelt De Warme Winkel een nieuw grote-zaal-drama, gebaseerd op twee beroemde films, waarin de hoofdpersonages al dan niet per ongeluk van lichaam wisselen. 

Het wordt u als kind al aangeleerd, u oefent het uw hele leven, maar het blijft één van de moeilijkste dingen om te doen: jezelf in de ander verplaatsen.

In Freaky Friday Face Off nemen de acteurs dit wel heel letterlijk: zij wórden de ander. De bliksem slaat in of een avondje magie loopt uit de hand en plots wordt er van lichaam gewisseld. Man wordt vrouw, hetero wordt homo, oud wordt jong. Je kent het principe uit ordinaire Hollywoodfilms: bodyswappen staat garant voor spektakel. Of hadden deze popcornknallers altijd al een stiekem-filosofische ondertoon?

Freaky Friday Face Off is een spectaculair spirituele voorstelling met confronterend zelfonderzoek, dramatische strijkers, perverse familierelaties en opvliegende duiven. Een caleidoscopisch spiegelpaleis waarin niet alleen kogels, maar ook het geestelijk geschut u om de oren vliegt.

 

Beeld: Lonneke van der Palen

concept, tekst: Florian Myjer, Marieke de Zwaan
concept en regie: Ward Weemhoff
spel:  Tessa Jonge Poerink, Florian Myjer e.a.
compositie & geluidsontwerp: Marijn Brussaard

 


Ook interessant voor u: