muziek special

ERIC VLOEIMANS

WILD PORT OF EUROPE


zo 4 december 2022
Stadsschouwburg Velsen

13:30 - 14:50 uur (geen pauze)

Bestellen


Voor het vervolg van de succesvolle documentaire De Nieuwe Wildernis (2013) werd Eric Vloeimans uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe film van Willem Berents:  Wild Port of Europe. Deze gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven.

De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven.

In Wild Port of Europe ondersteunt de muziek de beelden, maar die mag zelf daarnaast ook ten volle excelleren: sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren… muziek kortom met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen.

Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – dit en veel meer neemt u mee op een muzikale reis naar de haven van Rotterdam.  


Voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen, vertonen wij op dinsdag 29 november om 20.00 uur in ons filmtheater de hele documentaire. Klik hier voor filmkaarten >


Foto: Mark Engelen


Ook interessant voor u: