toneel

STRANGELOVE

Kat Op Het Spek


zo 16 augustus 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:00 - 21:00 uur (geen pauze)

Bestellen


'STRANGELOVE' is een hardhandige comedy over het leven in quarantaine, de pandemie, de globalisering en het einde van de wereld, zoals wij die kennen.
Theatercollectief Kat Op Het Spek bestaat voor deze productie uit de bevlogen theatermakers Thijs Prein, Peter Vandemeulebroecke, Roelof Posthuis en Ko van den Bosch (voorheen Alex d’Electrique en Noord Nederlands Toneel). De noodzaak om stukken te spelen die er toe doen, spat aan alle kanten van de mannen af. Daar houden wij van. Voor het afgeblazen theaterfestival De Parade maakten zij de voorstelling 'STRANGELOVE'. En die moet tóch gezien worden. Juist nu. In theaters waar het goed voelt. Na o.a. het Amsterdamse Paradiso sluit 'STRANGELOVE' zijn zomertour af in Velsen.

De drie mannen, president, kolonel en wetenschapper, hebben zich tijdens de pandemie ingevroren en na duizend jaar laten ontdooien. Als de pandemie is uitgeraasd, zal dat het moment zijn dat de aarde leeg is en een nieuwe, betere wereld gemaakt kan worden. Dat leek hen een goed idee. De waanzin van de wereld heeft zich echter vastgezet in de hersenen van de mannen. In hun hoofden is de wereld een dolgedraaide grap geworden, waarin ze wanhopig zoeken naar de clou.
'STRANGELOVE' is absurd-komisch, beeldend theater, geëngageerd entertainment en een verbijsterende rock ’n roll cartoon in één. Lachzalf voor de door de crisis ontwrichte mensheid.

Als service aan onze theaterbezoekers programmeren wij om 11.00 uur, voorafgaand aan de eerste theatervoorstelling van 'STRANGELOVE', Stanley Kubrick’s legendarische film met o.a. Peter Sellers. Bestel hier kaarten voor de film.


Ook interessant voor u: