jeugd & familie

DIKKIE DIK & IK

Foyer - en zaalprogramma over de jarige oranje kater


zo 4 november 2018
Stadsschouwburg Velsen

10:30 uur (geen pauze)

Laatste kans

zo 4 november 2018
Stadsschouwburg Velsen

14:00 uur (geen pauze)

Bestellen


''Een sprookjesachtig hoogtepunt is als Dikkie Dik onder water zwemt en er allerlei waterdieren en een slipper voorbij zweven. Ondanks al die theatereffecten blijft de voorstelling overzichtelijk. Er is een eenheid van handeling. En alles gebeurt na elkaar, nooit door elkaar.'' Theaterkrant. Lees hier de volledige recensie.

Hoe is het... om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kan praten, maar wel kopjes geeft. Als je zomaar mag gaan liggen, op hele gekke plekken - of juist druk over de toetsen van de piano rent, danst met je beste vriendjes en stiekem in de vissenkom grabbelt, om daarna lekker te dromen van alle spannende avonturen die je mee maakt.

In ‘Dikkie Dik & Ik' kan het allemaal. Want het is feest! De oranje kater is jarig. Dat vieren we met een theaterervaring die zich niet beperkt tot de theaterzaal. Vanaf het moment dat je het theater binnen komt, bevind je je in de wereld van een kat. Doe je mee?

In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick en humor samen de wereld van Dikkie Dik tot leven. Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid. Maar is hun fantasie niet te groot? Zie jij wat ik zie?

Naast de voorstelling is ook de foyer omgetoverd tot een kattenwereld. Alles wordt gezien vanuit kattenperspectief. Bijna alles is een slaapplek. Het kleed kan zomaar van de uitvergrote tafel getrokken worden en met je pootje kun je vissen uit de vissenkom pakken! ‘Dikkie Dik & Ik' is een foyer- en zaalprogramma in één: een knaller van een combinatie die als geheel moet worden beleefd.

Met originele Dikkie Dik-illustraties van Jet Boeke.
Download hier een leuke kleurplaat!

Regie en conceptontwikkeling: Olaf van de Ven (Kernlid van Meneer Monster)
Spel: Desiree van Haaren en Achref Adhadhi
Dramaturgie: Frederieke Vermeulen
Video en lichtontwerp: Arjen Klerkx
Decor: Eric Loze
Muziek: Daan van West
Mede mogelijk gemaakt door: Gottmer Uitgevers Groep en Smølke kattenvoer
Producent: Stichting Twee-ater
Fotograaf scènefoto's: Willem Schalekamp


Ook interessant voor u: