lokaal-musical

De Jonge Stem - Hamelen


vr 15 november 2024
Haventheater IJmuiden

19:30 - 22:00 uur

Bestellen

za 16 november 2024
Haventheater IJmuiden

19:30 - 22:00 uur

Bestellen


De Velsense musicalvereniging De Jonge Stem speelt in haar 71ste jaar de musical ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’.

Deze musical is gebaseerd op de gelijknamige televisieserie uit de jaren 70. Het verhaal begint in Hamelen waar Lidwina samen met haar dochter terugblikt op een nare tijd vanwege een ratteninvasie. Op een dag neemt de rattenvanger, door een betoverend lied op zijn fluit, de kinderen en een paar volwassenen mee. Deze groep wordt wakker in Bergkei, een stadje in een compleet andere wereld. De groep wilt alles op alles zetten om terug te keren naar Hamelen. Bij deze reis komen ze in een kasteel terecht en ontmoeten ambtenaar Ogterop, de Koningin en prinses Madelein. Tijdens de zogenoemde prinsentoto komt de groep achter de ijsheks Wenzela, er wordt gezegd dat zij de groep terug kan brengen naar Hamelen. Alleen wordt deze heks verschillend genoemd. De een zegt dat zij een goede heks is, maar er dwalen ook nare verhalen die vertellen dat zij een slechte heks is.

Reist de groep nu naar gevaar of kunnen ze op deze manier echt terugkeren naar Hamelen?

U koopt kaarten volgens het systeem automatische plaatsing. Dit houdt in dat het systeem automatisch op het moment van aankoop de best beschikbare plaatsen voor u selecteert. Welke plaatsen dat zijn, ziet u nog niet op uw orderbevestiging. Uw kaarten worden uiterlijk een week voor aanvang van de voorstelling via de mail toegezonden. De aanvangstijd voor deze voorstelling is 19.30 uur.

Prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.