drama actie

DALVA

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar angst grof taalgebruik

di 6 juni 2023
Filmtheater Velsen

19:30 - 21:03 uur (geen pauze)

Bestellen

za 10 juni 2023
Filmtheater Velsen

17:15 - 18:43 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 11 juni 2023
Filmtheater Velsen

19:30 - 21:03 uur (geen pauze)

Bestellen

di 13 juni 2023
Filmtheater Velsen

14:00 - 15:33 uur (geen pauze)

Bestellen


Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst. Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt en kleedt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden. Gaandeweg begint ze dankzij hen te begrijpen dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht, en dat ze een heel ander trauma te verwerken heeft dan de plotselinge breuk.

Dalva is het verpletterende regiedebuut van Emmanuelle Nicot, die na de wereldpremière in Cannes alom geprezen werd voor de subtiele en oprechte manier waarop ze een zeer shockerend onderwerp heeft verfilmd. Bovendien de absolute winnaar van de publieksprijs op het afgelopen filmfestival van Rotterdam, begin dit jaar.

★★★★ 'De 37-jarige Française Nicot slaagt erin om van een loeizwaar onderwerp geen loodzware film te maken... Dat komt grotendeels door de geweldig gecaste en geregisseerde hoofdrolspeelster Zelda Samson die Dalva speelt.' NRC.

★★★★ 'Het in Cannes bekroonde debuut van de Belgische Emmanuelle Nicot grijpt meteen naar de keel' De Morgen.

★★★★ 'De impact van jarenlang misbruik in het treffende ‘Dalva’: pijnlijker wordt het niet, kán het ook niet' de Volkskrant.


Ook interessant voor u: