dans & ballet jeugd & familie

CLEOPATRA 14+

Danstheater AYA en ZEP Theaterproducties


di 5 november 2019
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur

Bestellen


AYA en ZEP geven een eigentijdse twist aan Shakespeare's liefdesdrama ‘Antony and Cleopatra’. Cleopatra is een rappe actuele bewerking van één van de meest dramatische liefdes uit de wereldgeschiedenis. Een voorstelling met dans, spoken woord en zang, waarbij woordkunstenaar Brainpower de scènes naar rijmvorm vertaalt.

Cleopatra is pas achttien jaar oud als ze koningin wordt van Egypte. Ze is een slimme strateeg en een goed leider voor haar volk. Aan het einde van haar heerschappij staat ze voor een belangrijke keuze. Ze kan zich overgeven aan Octavius Caesar en als trofee meegaan naar Rome. Of ze volgt haar minnaar, generaal Antony, die door de keizer is verslagen en er voor kiest om te sterven. Cleopatra’s ijzeren wil en seksualiteit staan al eeuwenlang symbool voor onafhankelijke vrouwelijkheid. Tegenwoordig zijn jonge vrouwen voor het eerst in de geschiedenis hoger opgeleid dan mannen. De positie van vrouwen is in korte tijd enorm veranderd. Cleopatra was lang geleden al een wereldleider, maar de combinatie van macht en vrouwelijkheid blijft lastig. Ook nu nog. De tijd is rijp voor nieuwe beelden.


Foto: Aangeleverd

Coproductie Danstheater AYA en ZEP Theaterproducties

Choreografie en regie: Wies Bloemen en Peter Pluymaekers
Oorspronkelijke tekst: William Shakespeare
Bewerking: Peter Pluymaekers
Vertaling in rijmvorm: Gertjan ‘Brainpower’ Mulder
Music consultancy/supervisor: Brainpower
Tekstbijdrage: Heleen Verburg
Cast: Anne-May de Lijser | Arend Brandligt | Isabelle Nelson | Mehrnoush Rahmani | Melisa Diktas | Michael de Haan | Samir Hassan | Sterre Konijn
Decor en lichtontwerp: Erik van Raalte
Kostuums: Isis Vaandrager
Techniek: Nick van Doesum en Joram van Vliet


Ook interessant voor u: