drama

MINI FILM FESTIVAL VELSEN: CITY OF WIND

VOORPREMIÈRE

alle leeftijden

di 23 juli 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

14:00 - 15:50 uur (geen pauze)

Bestellen


Op dinsdag 23 juli kun je tijdens het Mini Film Festival Velsen van 14:00 tot 23:00 uur alvast proeven van de beste nieuwe films. Een feestelijke dag met diverse voorpremières die je niet wilt missen!

De 17-jarige zachtaardige Ze vervult verschillende rollen. Binnen zijn gemeenschap is hij spiritueel sjamaan die communiceert met de geesten van zijn voorouders. Op school is hij een modelstudent die de hoogste cijfers haalt. De balans in zijn leven wordt verstoord wanneer hij leeftijdsgenoot Maralaa ontmoet tijdens een sjamanistisch ritueel. Ze raken gek op elkaar en verkennen samen het leven van het moderne Ulaanbatar. Dit wakkert emotionele en lichamelijke verlangens aan en hij moet jongleren tussen traditie en moderniteit en gemeenschappelijke plichten en zijn persoonlijke verlangens.

"Traditioneel en modern Mongolië ontmoeten elkaar in dit sterke drama" – Variety

"Zeer geslaagd filmdebuut!" – Screen International

"Fascinerend en oprecht portret van het huidige Mongolië en zijn tradities" - Eye For Film

"Een zorgvuldige vlam die licht en warmte verspreidt in de koudste hoofdstad ter wereld!" – Variety

City of Wind gaat op 1 augustus in première maar is op dinsdag 23 juli bij ons te zien in voorpremière. Met om 14:00 een gratis kopje koffie of thee als afsluitende Cappuccino Film.

Programma finaleweek LICHT UIT LICHT AAN - van 21 tot en met 28 juli
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen luidt het laatste seizoen voor de verbouwing uit met een feestelijke finaleweek. Onder de titel LICHT UIT LICHT AAN worden diverse voorstellingen gepresenteerd. Hiermee krijgt een groot publiek de gelegenheid om afscheid te nemen van het theatergebouw in de huidige vorm. Bekijk hier het volledige programma >>

 


Ook interessant voor u: