muziektheater musical

CALLAS, ONASSIS & KENNEDY

met Frédérique Sluyterman van Loo, Irene Kuiper e.a.


do 28 november 2019
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 22:35 uur (met pauze)

Bestellen


"Liefde en verraad dankbaar thema in ode aan acteren" - ★★★★ AD
Lees hier de volledige recensie.

"Wat bijblijft is het geweldige verhaal, het stijlvolle decor, de live muziek gespeeld door piano en cello en de drie acteurs die op zowel spel als zang uitblinken"
- Musicalvibes.net
Lees hier de volledige recensie.

"De cast van slechts drie spelers geeft een enerverende voorstelling, vol vivace en levendigheid" - Theaterkrant.nl
Lees hier de volledige recensie.


Na In bed met Dietrich en Piaf nemen Irene Kuiper, Frédérique Sluyterman van Loo en Ger Otte opnieuw wereldberoemde iconen onder de loep. Dit keer staat de driehoeksverhouding tussen operadiva Maria Callas, scheepsmagnaat Aristoteles Onassis en ex-first lady Jackie Kennedy centraal. Maria en Jackie streden om de liefde van dezelfde man. Beide vrouwen hebben elkaar intens gehaat, maar zijn ontmoetingen en confrontaties tijdens hun leven altijd uit de weg gegaan. Wat als daar ineens verandering in wordt gebracht?

Zet deze drie personages samen op het overbekende jacht van Onassis, de plek waar de romances zijn begonnen, en er ontstaat een muzikale vete over wraak en passie. Met parallellen naar de hedendaagse online blaming and shaming en parallellen naar de oude Griekse mythologie. Speelde Maria niet met grote regelmaat de rol van de wraakgodin Medea? Verfilmde Pier Paolo Pasolini dit verhaal niet ooit met haar in de hoofdrol? Genoeg ingrediënten voor een muzikale fantasie over iconen, waarin feit en fictie, heden en verleden verrassend door elkaar heen lopen. Een voorstelling waarbij je anders naar buiten gaat dan dat je binnen bent gekomen. Omdat je iets hebt meegemaakt…

Schrijver/regisseur Daniël Cohen vertelt in Het Parool hoe feiten en fictie in deze voorstelling zijn gemengd en wat het centrale thema is. Irene Kuiper vertelt over de toevoeging van de glasharmonica. Lees hier het volledige interview.

Foto: Rene Zuiderveld
Scènefoto's: Willem Sluyterman van Loo

 


Ook interessant voor u: