drama nff

NFF Openingsfilm: BULADÓ

NEDERLANDS FILM FESTIVAL IN VELSEN

mogelijk schadelijk tot negen jaar angst grof taalgebruik

vr 25 september 2020
Stadsschouwburg Velsen

20:00 - 22:05 uur (geen pauze)

Bestellen


De openingsfilm van het Nederlands Film Festival 2020 is een magisch-realistisch en liefdevol familieverhaal uit Curaçao.

De elfjarige Kenza woont samen met haar vader Ouira en opa Weljo op een autosloperij in de binnenlanden van Curaçao. De twee mannen zijn elkaars tegenpolen: Ouira is een kordate, rationele politieagent, terwijl Weljo zich identificeert met de oorspronkelijke bewoners en de spiritualiteit van het eiland. Wanneer de relatie tussen Ouira en Weljo steeds verder op de spits gedreven wordt, zoekt de eigenzinnige Kenza vastberaden naar haar eigen weg tussen de twee uitersten. De nuchtere mentaliteit van Ouira biedt haar niet altijd meer wat ze nodig heeft en geleidelijk stelt ze zich steeds meer open voor de mystieke en geruststellende tradities van haar opa.

Buladó is geregisseerd door Eché Janga die samen met Esther Duysker ook het script heeft geschreven. Het verhaal speelt zich af in Band’abou Curaçao en is deels gebaseerd op een lokale slavensaga. Door dit verhaal naar het grote doek te brengen wordt deze oude verteltraditie voortgezet.


Ook interessant voor u: