musical muziektheater

BONI - DE MUSICAL

wervelend spektakel duikt in Surinaamse geschiedenis


vr 23 februari 2024
Stadsschouwburg Velsen

20:15 - 22:00 uur (met pauze)

Bestellen


Op 1 juli is het 150 jaar geleden dat de slavernij in Suriname en de Caraïbische eilanden werd afgeschaft. In het hele Koninkrijk wordt hier extra aandacht aan besteed tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden. Ook wij programmeren in het kader van deze herdenking voorstellingen en films die extra verdieping geven aan deze thematiek, zoals Boni de musical. Bekijk het complete programma hier.

Boni - de musical
Een van de meest tot de verbeelding sprekende Surinaamse verzetshelden krijgt in een coproductie van o.a. Het Zuidelijk Toneel een eigen musical. Terug naar de 18e eeuw, maar wel met zang, spoken word, rap en soul.

Een grote groep zangers, dansers, spelers en musici zetten het waargebeurde, spectaculaire en meeslepende verhaal van Boni op de planken. In zijn strijd tegen de slavernij in de Surinaamse binnenlanden. Boni ontpopt zich samen met zijn medestrijders tot geduchte vijanden van de Nederlandse kolonisten.

Vanuit het mythische Fort Boekoe gaan ze de strijd aan. Boni weet zich bijna onaantastbaar, onsterfelijk en onvindbaar te maken. Na een lange en verbitterde strijd wordt Boni opgepakt en gedood. Of toch niet? Is Boni daadwerkelijk verslagen of heeft hij de strijd overleefd en gewonnen? Nog lange jaren boezemt hij zijn tegenstanders schrik in met zijn geestdrift en visionaire blik.

De Pers over Boni:

"Een mythisch verhaal in een modern jasje" - Theaterparadijs ★★★★
"musical over Surinaamse vrijheidsstrijder Boni doet denken aan megahit ‘Hamilton’" - Parool
"Een oprecht eerbetoon aan de geest van Suriname" - Broadwayworld ★★★★
"Met vurig ensemblespel wordt in ‘Boni – De musical’ de Surinaamse verzetsheld Boni in ere gehouden" - Volkskrant ★★★

 

Regie trailer: Elisabetta Agyeiwaa 
Foto's: Annemieke van der Togt
Foto's: Roy Beusker

 

 


Ook interessant voor u: