biografie muziek drama

BACK TO BLACK

De Amy Winehouse biopic

mogelijk schadelijk tot twaalf jaar grof taalgebruik seks

di 4 juni 2024
Stadsschouwburg & Filmtheater Velsen

17:00 - 19:09 uur (geen pauze)

Bestellen


Beleef het aangrijpende levensverhaal van Amy Winehouse in de film Back to Black
Deze film is meer dan een biografie; het is een eerbetoon aan één van de meest iconische muzieksterren van de 21e eeuw. Back to Black belicht Amy's buitengewone talent, haar humor, eerlijkheid en rauwe emoties, maar gaat ook dieper in op haar persoonlijke struggles en de donkere kant van haar roem.

Een muzikaal portret van een complex genie
De film neemt je mee naar Amy's roots in Londen, waar ze opgroeide met jazz en soulmuziek. Je ziet haar opbloeien tot een unieke artiest met een onmiskenbare stem en een ongekende muzikale gave. Back to Black bevat vele van Amy's grootste hits, waaronder "Rehab", "Back to Black" en "You Know I'm No Good", die haar talent en complexe ziel perfect weergeven.

Liefde, roem en demonen
Naast haar muzikale successen belicht de film ook Amy's turbulente liefdesleven, haar worstelingen met roem en haar gevecht tegen drugsverslaving. We zien de impact van haar keuzes op haar relaties, haar gezondheid en haar mentale welzijn. Back to Black laat zien hoe Amy's demonen haar achtervolgden, ondanks haar talent en succes.

Een eerbetoon aan een onvergetelijke artiest
Back to Black is een eerlijk en ontroerend portret van een complex en betoverend talent. Amy Winehouse was een unieke artiest die de wereld raakte met haar muziek en haar authentieke persoonlijkheid. Deze film is een must-see voor alle fans van Amy Winehouse en muziekliefhebbers in het algemeen.

★★★★ ’de film over het leven van Amy Winehouse stelt absoluut niet teleur’  Trouw.


‘Sam Taylor-Johnsons biografische drama weet het muzikale talent, de humor en het venijn van Amy Winehouse treffend over te brengen’ de Volkskrant.


Ook interessant voor u: