documentaire

ALL THE BEAUTY AND THE BLOODSHED

mogelijk schadelijk tot zestien jaar grof taalgebruik seks

di 14 februari 2023
Filmtheater Velsen

19:30 - 21:38 uur (geen pauze)

Bestellen

za 18 februari 2023
Filmtheater Velsen

13:45 - 15:53 uur (geen pauze)

Bestellen

zo 26 februari 2023
Filmtheater Velsen

17:00 - 19:08 uur (geen pauze)

Bestellen


Op 14 februari is het Valentijnsdag en staat ons Filmtheater volledig in het teken van de liefde. Daarom nodigen we je van harte uit met je partner, vriend of familielid naar de film te komen in Velsen. Op Valentijsdag betaal je voor 2 filmkaarten €15 (i.p.v. €20) en voor 1 kaart €7,50 (i.p.v. €10).

All the Beauty and the Bloodshed
Een emotioneel en veelzijdig portret van de internationaal befaamde fotograaf en activiste Nan Goldin. Voor deze documentaire creëerde Oscarwinnaar Laura Poitras (bekend van het meesterlijke Citizenfour, over Edward Snowden) een zeer persoonlijk portret van één van de belangrijkste fotografen van de late 20e eeuw.

De documentaire toont het leven, de carrière en het activisme van Goldin aan de hand van unieke opnames, persoonlijke interviews en haar baanbrekende fotografie. Goldin ontvluchtte haar traumatische jeugd en vond haar eigen scene waarin vrijheid en seksuele onafhankelijkheid een belangrijke rol speelden. Haar persoonlijke inspiratie kwam tot uiting in haar fotografie. Maar Goldin laat ook zien dat kunst een wapen kan zijn en gaat vandaag de dag de strijd aan met de vooraanstaande 'filantropische' Sacklerfamilie, die zij verantwoordelijk houdt voor de Amerikaanse opiatencrisis. Terwijl deze crisis nog dagelijks slachtoffers maakt, blijft de familie Sackler groot sponsor van belangrijke musea wereldwijd. Goldin’s strijd helpt haar om haar eigen verdriet een plaats te geven.

Poitras' nieuwe documentaire werd al bekroond met de Gouden Leeuw (Beste Film) op het Filmfestival van Venetië en is momenteel ook genomineerd voor een Oscar in de categorie Beste Lange Documentaire. Eind 2022 was Poitras bovendien de hoofdgast van het International Documentaire Festival Amsterdam 2022 (IDFA). Het Stedelijk Museum Amsterdam zal vanaf eind augustus 2023 een retrospectief wijden aan het werk van Nan Goldin.
Ook interessant voor u: