cabaret

ALEX PLOEG - ULTIMATUM (REPRISE)


do 3 oktober 2019
Stadsschouwburg Velsen

20:15 uur

Bestellen


Alex is met 'Ultimatum' genomineerd voor de Neerlands Hoop, de talentenprijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.
De jury over Alex: 'Alex toonde zich in zijn cabaretdebuut Ultimatum een volleerd comedian, die de zaal moeiteloos aan het lachen krijgt. Ploeg is een innemende verteller en heeft het acteertalent om de hachelijke situaties waarin hij terechtkomt zeer treffend uit te beelden.’

Comedytrain-lid Alex Ploeg werd in De Volkskrant uitgeroepen tot ‘Comedytalent 2018’. De lat lag dus hoog toen Alex in De Kleine Komedie afgelopen najaar zijn eerste solo ten doop hield. Maar hij maakte het waar. Met vier sterren in De Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad toonde hij zich geen eendagsvlieg, maar een veelbelovend talent. In Ultimatum bewijst Alex zich als een doorgewinterde stand-up-comedian, die met grappige anekdotes allerlei dieperliggende thema’s weet aan te snijden en in een moeite door ook een inkijkje in zijn eigen angsten geeft. Als antiheld met een brein dat maar blijft malen, doet Alex denken aan collega’s als Ronald Goedemondt en Wim Helsen. Niet bepaald de minsten.

Foto: Diederick Bulstra


Ook interessant voor u: