SEPTEMBER-FESTIVAL ALS SEIZOENSOPENING


Ontmoet elkaar in de feestelijke openingsmaand van ons nieuwe theaterseizoen

za 14 t/m wo 25 september 2019

Het startschot van ons nieuwe theaterseizoen krijgt de vorm een Openingsfestival. Het festival is voor jong en oud en staat in het teken van elkaar ontmoeten bij diverse voorstellingen en activiteiten. In het festival geven wij door middel van voorstellingen, gratis rondleidingen en festivalacts visitekaartjes af van ons brede aanbod in het komende seizoen.
Kom proeven van ons nieuwe seizoen! Laat u verrassen en misschien smaakt het wel naar meer!


Programma

zaterdag 14 september | 11.00 – 17.30 uur

OPEN MONUMENTENDAG – PLEKKEN VAN PLEZIER
RONDLEIDINGEN ACHTER DE SCHERMEN VAN DE STADSSCHOUWBURG
Het thema van de jaarlijkse OPEN MONUMENTENDAG is ‘plekken van plezier’. Ons theater is nog geen officieel monument maar bezit wel al een rijke geschiedenis en is voor veel mensen zeker een plek van plezier. Daarom brengen wij graag in rondleidingen van 60 minuten de geschiedenis van ons 80-jarige theater voor én achter de schermen over het voetlicht. Neem een kijkje in de wereld van het voormalige REX-Theater. Tijdens de rondleidingen is onze foyer open voor een lekker drankje en/of hapje en staan onze medewerkers klaar om u alles te vertellen over de voorstellingen in het nieuwe seizoen.
Gratis rondleidingen: 11.30 uur, 13.00 uur, 14.30 uur en 16.00 uur. Reserveer hier!

zondag 15 september | vanaf 13.00 uur
ORKATER’S SWINGENDE THEATERHIT WOISKI VS WOISKI – VOOR AANVANG EN NA AFLOOP MUZIEK EN ETEN OP HET PLEIN!
Voorafgaand én na afloop van onze openingsvoorstelling ‘Woiski vs Woiski’ bouwen wij ons schouwburgplein om tot een klein festivalterrein met food-stands, een buitenbar en live-muziek. Het thema is: eten uit alle streken. Onder het genot van muziek, een hapje en een drankje kunt u elkaar  ontmoeten en bijpraten met oude bekenden.

Om 15.30 uur start de matineevoorstelling Woiski vs Woiski van theatergroep Orkater. Deze succesvolle muziektheatervoorstelling, uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van het Theaterfestival 2018, vertelt het verhaal van Max Woiski sr. die als een van de eerste Surinamers in Nederland een nachtclub opende.

dinsdag 17 september | vanaf 19.00 uur
ERIK VAN MUISWINKEL EN KASPER VAN DER LAAN IN THEATERDUBBEL
De cabaretiers Erik van Muiswinkel en Kasper van der Laan openen onze nieuwe serie THEATERDUBBELS. Erik van Muiswinkel speelt daarin zijn ode aan Drs. P. Kasper van der Laan won in 2018 het Leids Cabaret Festival en werd daarna door De Volkskrant tot ‘comedytalent van 2019’ uitgeroepen. Rond de voorstelling presenteert het gerenommeerde Hotel Restaurant Augusta ons nieuwe initiatief ‘Theatertafelen bij Augusta’. Uw ‘theatertafel’ kunt u gedurende het hele seizoen voor aanvang van onze voorstellingen boeken in Restaurant Augusta, meer info volgt.

donderdag 19 | vrijdag 20 september | vanaf 19.00 uur
THEATERFENOMEEN ALEX KLAASEN LANCEERT NIEUWE HITSHOW ‘SHOWPONIES 2’
Op donderdag 19 en vrijdag 20 september speelt Alex Klaasen in ons theater zijn gloednieuwe personalityrevue Showponies 2. Showponies 1 was dé verrassing van de afgelopen twee seizoenen. Speciaal in Velsen wil Alex zijn nieuwe show lanceren. Bereid u voor op een nieuwe onweerstaanbare revue vol zang, dans, muziek en absurde sketches.
Op donderdag 19 september a.s. presenteren wij in samenwerking met Landgoed Duin & Kruidberg rondom de voorstelling ons nieuwe initiatief ‘DenK THEATER’. Gedurende het hele seizoen kunt u onze voorstellingen combineren met een theatermenu in Brasserie DenK op Landgoed Duin & Kruidberg. Op vrijdag 20 september a.s. presenteren wij rondom de voorstelling onze eigen nieuwe horeca-arrangementen.

zondag 22 september | vanaf 9.00 uur
NIJNTJE OP DE FIETS – dé hit voor 2+ om 09.30 en 11.00 uur
Onze zondagochtend-serie in onze foyer openen wij voor de allerkleinsten met Dick Bruna’s ‘Nijntje op de fiets’.  Actrice Marianne van Houten neemt als Nijntje met liedjes en een tekeningendecor van Dick Bruna de kinderen mee langs de boerderij, speeltuin en oma Pluis.
Rondom de voorstellingen kan er in de foyer gespeeld worden, zijn er kleurplaten én kunnen kinderen zich laten schminken.
Voor de ouders maken wij graag vanaf 09.00 uur al een lekkere cappuccino aan de bar.

woensdag 25 september | vanaf 19.00 uur
THE STORY OF GEORGE MICHAEL met o.a. CHARLY LUSKE
Back to the 80’s – ons theater wordt een Club Tropicana met pre- en afterparty!
We eindigen ons septemberfestival op feestelijke wijze met de tributeshow ‘The story of George Michael’ waarin het onstuimige leven van de Britse popzanger (de succesvolste zanger uit de jaren ’80 en ’90 met 100 miljoen verkochte platen) centraal staat. Onder aanvoering van musicalster Charley Luske en bassiste Phaedra Kwant wisselen de hits en anekdotes elkaar af. Onze foyer wordt een Club Tropicana waarin u voor- en achteraf kunt dansen op swingende eighties muziek en kunt genieten van uw Club Tropicana-cocktail.