WINNAARS CABARETPRIJZEN 2019

Lenette van Dongen, Theo Nijland en Peter Pannekoek zijn de winnaars!


Maandagavond 30 september zijn de winnaars van de VSCD Cabaretprijzen - de Poelifinario en de Neerlands Hoop uitgereikt in Diligentia, Den Haag. Winnaar van de Poelifinario in de categorie entertainment is Lenette van Dongen met Paradijskleier. In de categorie engagement wint Louise Korthals met Alles is er!. De winnaar van de Poelifinario kleinkunst is Theo Nijland met En de rest is onzin. Peter Pannekoek wint de Neerlands Hoop, de prijs voor een veelbelovende theatermaker(s) met het grootste toekomstperspectief, met Later was alles beter.

POELIFINARIO ENTERTAINMENT
Lenette heeft met 'Paradijskleier' de Poelifinario 2019 in de categorie Entertainment gewonnen, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma.
De jury over Lenette: ‘Lenette bewijst opnieuw een vakvrouw te zijn door razendsnel te schakelen tussen lach en traan, maar ook door continu betekenisvolle gesprekken te voeren met haar publiek.’
Er is nog één kans om deze geweldige show te zien en wel op donderdag 5 maart, klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

POELIFINARIO KLEINKUNST
Theo Nijland heeft met 'En de rest is onzin' de Poelifinario 2019 in de categorie Kleinkunst gewonnen, de prijs voor het meest indrukwekkende cabaretprogramma.
De jury over Theo: 'De Maestro van het Nederlandse kleinkunstlied laat zijn vakmanschap nog maar eens gelden. Theo Nijland neemt ons mee naar een nabije toekomst waarin alles wat slecht is werd verboden en het leven rimpelloos efficiënt is gemaakt. De stapel steengoede liedjes loopt over van poëtisch verwoord cynisme en wordt opgediend met een stem die net zo warm is als Nijlands glimlach. Soms gaat hij even staan. Vertelt hij een al even vlammend verhaal. Over dat hij zich niet laat regisseren. Door niemand niet. Terecht. In eigenwijze imperfectie schuilt de ware schoonheid.'
Theo is bij ons te zien op donderdag 16 januari, klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

NEERLANDS HOOP
Peter heeft met 'Later was alles beter' de Neerlands Hoop gewonnen, de talentenprijs voor de cabaretier met het grootste toekomstperspectief.
De jury over Peter: 'een veelbelovende maker omdat hij in Later was alles beter zich niet alleen een goede grappenmaker toont, maar ook interessante vragen blijkt te stellen. Hij laat bovendien knap zien dat cabaret best, of juíst, kan prikkelen als je een genuanceerd verhaal vertelt.’
De voorstelling van Peter op donderdag 17 oktober is volledig uitverkocht, klik hier voor aanmelding op de wachtlijst.