Stadsschouwburg Velsen begint aan slotmaand zomerprogrammering


De Stadsschouwburg Velsen maakt zich op voor de slotmaand van haar zomerprogrammering. Augustus gaat landelijk de geschiedenisboekjes in als de heetste maand sinds jaren, maar voor de Velsense schouwburg was het vooral de eerste draaimaand van haar gloednieuwe cinema ín de theaterzaal. Ondanks de door corona beperkte zaalcapaciteit heeft de schouwburg haar duizendste filmbezoeker inmiddels mogen begroeten.  

Nederlands Film Festival
De maand september bevat op meerdere gebieden blikvangende items. Vol trots meldt de schouwburg dat zij als kersverse cinema verbonden is met het Nederlands Film Festival (bekend van de Gouden Kalveren). Dit betekent dat er tijdens de festivalperiode van 25 september tot en met 3 oktober een selectie van het festivalprogramma ook in Velsen te zien zal zijn. Een aardig extraatje voor de filmliefhebbers.

Zomerprogramma
Los van de filmprogrammering dienen zich op het theaterpodium deze nazomer ook weer de eerste theatermakers aan. Heel ver vooruit wordt er nog niet geprogrammeerd, maar veel makers popelen om zich weer te kunnen presenteren.

Na het smaakvolle kindertheaterjuweeltje Geel (6 september) wordt ruim baan gemaakt voor het veelzijdige, bijna legendarische theaterfenomeen Jan Rot (16 september) en het altijd spraakmakende, kersverse cabaretidool Stefano Keizers (24 september). De septembermaand wordt afgesloten met de luid geprezen festivalachtige voorstelling Shake Shake Shake (30 september), waarin een opzwepende dansvoorstelling en een dampend popconcert in elkaar overgaan.  

Greep uit het najaarsprogramma
Bekend is inmiddels ook dat iets verder weg in het najaar de populaire theatermakers De Verleiders naar Velsen komen met hun zeer tot de verbeelding sprekende voorstelling Pandepaniek. Daarin leggen de heren haarfijn en met humor uit wat er allemaal mis is met ons geldstelsel, de topbankiers, de oppermachtige industriëlen en de paniek rondom de pandemie.