SAFE SIDE ROUTES 2022


Beeldend kunstenaar en initiatiefnemer Salwa Jabli ontwikkelde vijf kunstzinnige wandelingen rondom de levensthema’s rouw, heimwee, familie, gebed en veiligheid die vertrekken uit de palm van je hand. 

De vijf wandelroutes lopen dwars door het prachtige natuurlandschap van Velsen, met de poelen, duinen en het helmgras, en voeren ook langs desolate en dichter bevolkte plekken.

De wandeling biedt naast buitenlucht een spannend programma met kortstondige ontmoetingen en neemt je mee langs het landschap en de makers die de ervaring kleuren en stem geven aan het onderwerp en de route. Bij bepaalde ijkpunten zijn er korte stops die kunnen bestaan uit geluid- of video-opnames, afbeeldingen en gedichten. Zo beleef je onderweg kunst die een wisselwerking met de locatie en jou aangaat. Muziek, animatie, theater, poëzie en beeldende kunst vlechten heden en verleden naadloos door elkaar heen. Elke route is een ketting van ontmoetingen die alles in een is. Licht, duister, soms grappig, prettig herkenbaar of volkomen onverwacht. Zoals het leven zelf. We willen je dan ook graag uitnodigen de benen te nemen.

Lees op deze pagina meer informatie.