Orange the World


Wij steunen de wereldwijde campagne Orange The World tegen geweld tegen vrouwen van 25 november – 10 december.

Eén op de drie vrouwen krijgt in haar leven te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Orange The World is de jaarlijkse campagne om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en meisjes. Deze campagne wordt gecoördineerd door een samenwerkingsverband van:

De campagne loopt jaarlijks van 25 november – de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen – tot 10 december – de internationale dag van de rechten van de mens. Elk jaar besteden verschillende organisaties en gemeenten in Nederland gedurende deze periode aandacht aan dit thema door gebouwen oranje te kleuren, de vlag te hijsen en andere activiteiten te organiseren. Ook wij nemen een actieve rol in in het realiseren van een veilige omgeving voor vrouwen.

In 2023 is het thema van de campagne in Nederland “Veilig, overal en altijd”. Met dit thema vergroten we de bewustwording over het feit dat verschillende vormen van geweld niet alleen achter de voordeur en op straat, waar mensen al snel aan denken, maar overal in de samenleving plaatsvindt. En vooral ook dat u op al die plekken #medestander kunt zijn. Als iedereen #medestander wordt in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en meisjes in hun dagelijks leven, dan kunnen we met z’n allen geweld de wereld uit helpen.

De campagne wordt in Velsen ook ondersteund door gemeente Velsen, Molen De Zandhaas en de Engelmunduskerk. Wij hijsen vrijdag 24 november de vlag. De burgermeester van Velsen hijst vrijdag 24 november om 11:00 de vlag bij het gemeentehuis. 

Meer informatie over Orange The World kunt u vinden op www.orangetheworld.nl