In de zomer draaien wij de beste films van afgelopen seizoen


Tijdens de zomervakantie presenteren we een feestelijk filmprogramma met de absolute filmische hoogstandjes van het jaar. Van filmfestival favorieten tot blockbuster-successen, van 13 t/m 28 augustus passeren alleen de beste films de revue.

Daarnaast kun je genieten van de zomerzon, gezellige muziek en heerlijke versnaperingen op het terras van het filmtheater.

Het programma omhelst arthousepareltjes als Hit the Road (onlangs bekroond met vijf sterren in Trouw) en Alcarràs (winnaar Gouden Beer in Berlijn), Oscarwinnaars als Drive My Car en Summer of Soul en megakaskrakers als Downton Abbey A New Era en Top Gun: Maverick. Van eigen bodem presenteren we Met Mes van de getalenteerde regisseur Sam de Jong met een fenomenale hoofdrol voor Hadewych Minis. Ook te zien is de zomerse uitwaaifilm Licorice Pizza van Amerika’s meesterregisseur Paul Thomas Anderson.

Het Filmtheater presenteert deze zomer ook speciaal voor jongeren twee films die gratis toegankelijk zijn: Lightyear of Jurassic World: Dominion. Om het extra feestelijk te maken krijgt iedereen bij deze gratis films een gratis drankje en popcorn.

Check het programma hier.