Hoe gaat de Stadsschouwburg Velsen om met het coronavirus?


UPDATE 23 maart: aangescherpte maatregelen tot 1 juni.

Maandag 23 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Minister-president Rutte en de ministers De Jonge, Grapperhaus en Van Rijn lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

Hieruit kwam onder meer naar voren dat alle bijeenkomsten worden verboden tot 1 juni (in plaats van 6 april). Er is geen ondergrens meer van 100 personen. Dit houdt in dat wij alle voorstellingen tot 1 juni zullen annuleren. Wij betreuren dit voor alle betrokken artiesten en vooral voor onze bezoekers, maar we hopen iedereen op een later moment in goede gezondheid weer te mogen ontvangen.

De eerder afgekondigde maatregelen blijven van kracht. Kijk ook op de pagina met meer informatie over de aanpak van het coronavirus.

UPDATE: Stadsschouwburg Velsen annuleert alle voorstellingen tot en met 6 april a.s.

Als gevolg van de nieuwe richtlijnen van de overheid en de RIVM hebben wij helaas onze voorstellingen tot en met 6 april a.s. moeten annuleren. Bijeenkomsten van meer dan 100 personen dienden te worden afgelast. Wij betreuren dit enorm. Wij gaan nu eerst alle energie steken in het proberen te verplaatsen van de uitgevallen voorstellingen. Bezoekers van de geannuleerde voorstellingen zullen hiervan op de hoogte worden gebracht. Gekochte kaartjes blijven geldig. 

In afwachting van nadere informatie over die vervangende data worden reeds gekochte kaartjes niet geruild of omgezet in een tegoedbon. 

Wij blijven uiteraard de ontwikkelingen op de voet volgen en kijken er naar uit onze theaterdeuren weer voor u te kunnen openen. De schouwburg blijft telefonisch en via de e-mail bereikbaar. Onze theaterbalie is vanaf dinsdag 17 maart gesloten. Gezien de uitzonderlijke situatie hopen wij op uw begrip te mogen rekenen.

UPDATE: aangescherpte maatregelen RIVM

In verband met de door het RIVM aangekondigde extra maatregelen gaat de voorstelling van donderdag 12 maart in goed overleg met Claudia de Breij niet door. In overleg met Claudia wordt gekeken wanneer de voorstelling kan worden ingehaald. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

De maatregelen gelden t/m 6 april. Voor de andere voorstellingen nemen we zo snel mogelijk contact op met de bezoekers.

Wat dit verder voor gevolgen heeft kunnen wij op dit moment nog niet beoordelen. We weten niet of de voorstellingen geannuleerd of verplaatst worden naar een later moment. Daarover volgt later meer informatie.

We hopen op uw begrip.


Richtlijnen en aanwijzingen vanuit de overheid

De Stadsschouwburg Velsen volgt de richtlijnen en aanwijzingen vanuit RIVM, overheid en Gemeente Velsen met betrekking tot het coronavirus. We instrueren onze medewerkers nadrukkelijk op hygiëne, en voorzien daarnaast medewerkers, gasten en bezoekende gezelschappen en artiesten van hygiënische handzeep. De directie staat in nauw contact met de gemeente. Mochten de aanwijzingen onverhoopt wijzigen, dan worden tijdig passende maatregelen getroffen.

Wat kan ik doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?

De belangrijkste maatregelen die jij én wij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen zijn heel simpel:

  • Was je handen regelmatig.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Meer informatie over het coronavirus:

Nieuwe maatregelen tegen verspreiding coronavirus in Nederland

'Het coronavirus: feiten en fabels' samengevat in video's op NOS.

Alle informatie over het coronavirus vind je op de website van het RIVM.