Film in februari


De nominaties vliegen je om de oren! Een overzicht van de films in februari.

NIEUW: 

Sir Anthony Hopkins schittert in One Life
One Life vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Sir Nicholas Winton door wiens inspanningen aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog meer dan zeshonderd voornamelijk Joodse kinderen uit de handen van de Nazi’s werden gered. Jarenlang zette hij en een aantal vrienden zich in om de kinderen veilig naar het Verenigd Koninkrijk te brengen, waar zij veelal geadopteerd werden door Britse gezinnen. Vijftig jaar later, in 1988, verwijt Nicholas zichzelf echter dat hij niet genoeg heeft gedaan om alle kinderen te redden... Met eveneens mooie bijrollen van Oscargenomineerde acteurs Lena Olin, Helena Bonham Carter en Jonathan Pryce.

Meer informatie en kaarten >>

 

Genomineerd voor maar liefst 5 oscars: The Zone of Interest
Tijdens de Tweede Wereldoorlog woont kampcommandant Rudolf Höss met zijn gezin in een mooie, ruime dienstwoning met een grote tuin, die grenst aan de muur van Auschwitz. Zijn vrouw Hedwig voelt zich de koning te rijk. In deze omgeving creëert ze een paradijs voor haar gezin, en dit laat ze zich niet meer afnemen. 

"Een indrukwekkend en uitzonderlijk oorlogsdrama zoals we dat niet eerder zagen. Regisseur Jonathan Glazer (Under the Skin) toont de banaliteit van het kwaad". - ★★★★★ BBC

Meer informatie en kaarten >>

 

Ferrari
De zomer van 1957 verloopt moeizaam voor ex-autocoureur Enzo Ferrari: zijn autobedrijf dreigt failliet te gaan en het huwelijk met zijn vrouw Laura lijdt zwaar onder het gemis van hun overleden zoon Dino. Enzo zet zijn laatste hoop op één racewedstrijd: de Mille Miglia door Italië.

Het biografische Ferrari is de langverwachte nieuwe film van regisseur Michael Mann (Miami Vice, Heat) met in de hoofdrollen Adam Driver , Oscar-winnares Penélope Cruz en Shailene Woodley.

Meer informatie en kaarten >>OOK TE ZIEN:

Winnaar van de gouden beer 2023: Sur L'Adamant
De Adamant is een uniek verblijf. Dit drijvende gebouw aan de Seine in het hart van Parijs vangt volwassenen op die lijden aan een psychiatrische aandoening. Het behandelende team biedt zo goed mogelijk weerstand aan de achteruitgang en ontmenselijking van de psychiatrie. Regisseur Nicolas Philibert (eerder verantwoordelijk voor o.m. de klassieker Être et avoir) neemt de kijker mee aan boord en laat deze kennismaken met de patiënten en verzorgers die elke keer opnieuw de strijd aangaan met hun dagelijkse realiteit. Door Philibert's observerende stijl leert de kijker zowel de patiënten als de toegewijde medewerkers steeds beter kennen.

"toont dat er schoonheid zit in de afwijking van het normale". - ★★★★ de Volkskrant

Meer informatie en kaarten >>

 
Monster
De waarheid omtrent de jonge Minato ontvouwt zich langzaam maar zeker. Deze subtiele en ingetogen film won de prijs voor het Beste Scenario op het filmfestival van Cannes. Regisseur Hirokazu Koreeda won daar eerder al met Shoplifters (2018) een Gouden Palm en maakte vervolgens het Franse La verité (2019) met hoofdrollen van Catherine Deneuve en Juliette Binoche.

Meer informatie en kaarten >>  Priscilla
Wanneer tiener Priscilla Beaulieu op een feestje Elvis Presley ontmoet, verandert de internationale rock-'n-roll superster op intieme momenten onverwachts in iemand anders: een meeslepende liefde, een steun in eenzame dagen, een kwetsbare beste vriend. In de gouden kooi die Graceland heet probeert Priscilla een vrouw te worden.

Meer informatie en kaarten >>


Al meer dan 100.00 bezoekers: The Old Oak

Het ijzersterke drama The Old Oak gaat over de gespannen verhoudingen tussen Britse arbeiders en de Syrische vluchtelingen die in hun dorp trekken in 2016. Een inspirerende en hoopgevende film in deze barre tijden. Onze Filmclub zag The Old Oak al en was onder de indruk en flink ontroerd. Dat bleek ook uit de recordwaardering van 4,5 van de 5 sterren.

In onze Filmclub hakte de film er flink in. The Old Oak liet weinig mensen ongeroerd en kreeg een recordwaardering van 4,5 van de 5 sterren. 
Wil je ook bij de exclusieve voorpremières aanwezig zijn? Meld je dan hier aan voor Filmclub Velsen!

Meer informatie en kaarten >>

 

LAATSTE KANS!:

Perfect Days
De Duitse cineast Wim Wenders (Paris Texas, Der Himmel über Berlin, Pina) loopt al tegen de tachtig, maar komt nu met één van de mooiste films uit zijn oeuvre: Perfect Days... Tijdens zijn routineuze dagen als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio, luistert Hirayama naar zijn cassettebandjes met rockmuziek, genietend van de alledaagse schoonheid om hem heen.

★★★★★ "Met afstand Wim Wenders' beste film in jaren" - VPRO Cinema.
★★★★ "poëtisch in de beste zin van het woord... laat je met nieuwe ogen kijken naar het gewone" - de Volkskrant.
★★★★ "Spiritueel toiletten boenen" - NRC.

Meer informatie en kaarten >>